Choose languange:
A+ A-
home_headline!

Building a generation of Roma medical professionals

Subscribe

SASTO 5 – Škola zastupanja za stipendiste i stipendistkinje RHSP programa Generacije romskih medicinskih radnika za promene

Udruženje romskih studenata iz Novog Sada, u okviru advocacy komponente Programa stipendiranja Roma i Romkinja u oblasti zdravlja, organizovalo je Školu zastupanja SASTO 5

Novi Sad - Udruženje romskih studenata iz Novog Sada, u okviru advocacy komponente Programa stipendiranja Roma i Romkinja u oblasti zdravlja, organizovalo je Školu zastupanja SASTO 5 (9-12. avgusta 2016) u Centru za privredno-tehnološki razvoj na Andrevlju.

Ove godine okupilo se 27 romskih studenata i studentkinja medicine sa fakulteta u Novom Sadu, Nišu i Beogradu.

Program SASTO 5 škole dizjniran je da osposobi budući romski medicinski kadar da preuzme aktivnu ulogu u unapređenju zdravlja Roma i Romkinja. Poseban akcenat je stavljen ne edukativnu tematiku u želji da se budući zdravstveni radnici što spremniji uključe u sferu rada i zdravstveni sistem.

Neke od obuhvaćenih tema su bile : Romski jezik i medicina, Kako da se bolje predstavim kroz CV, motivaciono pismo i intervju za posao, Zdravlje Roma/kinja u svetlu najnovijih istraživanja, Aktuelni programi Ministarstva zdravlja koji se tiču Roma.

Program stipendiranja Roma i Romkinja u oblasti zdravlja se sprovodi u Srbiji od 2010. godine. Zajednička je inicijativa Fondacije za otvoreno društvo i Romskog edukativnog fonda.


donors!

Open Society Foundations

donors_block_description!

2015 © RHSP - The development of this website was made possible with the support of the Open Society Foundations