Choose languange:
A+ A-
Program stipendiranja Roma i Romkinja iz oblasti zdravlja

Stvaranje generacije romskih profesionalaca u oblasti medicine

Prijava na mejiling listu

Pogledajte sve fotografije
  KRAGUJEVAC: „Stipendije za učenike/ce i studente/kinje romske nacionalnosti za obrazovanje u oblasti medicinskih nauka“

Kragujevac, Trg Slobode 3, Skupština grada Kragujevca

Institut za otvoreno društvo i Fond za otvoreno društvo u okviru Zdravstvenog programa u saradnji sa Programom stipendija Romskog obrazovnog fonda od ove godine pokreću Program stipendiranja obrazovanja Roma/kinja u oblasti zdravlja - Roma Helth Scholarship Program (RHSP).

Program je namenjen pripadnicima/cama romske nacionalne manjine koji završavaju 8. razred osnovne škole i žele da u toku leta upišu srednju školu u oblasti medicine, farmacije, stomatologije i drugih zdravstvenih oblasti, kao i srednjoškolcima/kama i studentima/kinjama koji/e se obrazuju na privatnim i državnim srednjim školama, privatnim i državnim akreditovanim fakultetima i visokim školama u oblasti medicine, farmacije, stomatologije i drugih zdravstvenih oblasti, a radi sticanja BA, MA, PhD diplome.

Rok za prijavljivanje za RHSP stipendiju je: 30.maj 2010.

Na konferenciji za novinare biće predstavljen značaj ovog programa za obezbeđivanje boljeg života pripadnicima/cama romske manjine, podršci koju ovom programu daju državni organi Republike Srbije kao i načinima na koji se potencijalni kandidati/kinje mogu prijaviti.

Konferencija za novinare
REF-a, OSI-a i Medija centra Beograd

Donatori

Open Society Foundations

Institut za otvoreno društvo obezbeđuje kompletnu podršku programu.

Partneri

Udruženje romskih studenata

Škola javnog zdravlja

Medija centar Beograd

Udruženje romskih studenata implementira komponentu javnog zagovaranja, Škola javnog zdravlja implementira mentorsku komponentu, a Medija centar implementira medijsku komponentu programa.