Choose languange:
A+ A-
Program stipendiranja Roma i Romkinja iz oblasti zdravlja

Stvaranje generacije romskih profesionalaca u oblasti medicine

Prijava na mejiling listu

Pogledajte sve fotografije
NIŠ: Stipendije za učenike/ce i studente/kinje romske nacionalnosti za obrazovanje u oblasti medicinskih nauka

Medija centar Niš, Obrenovićeva 38

Fondacija za otvoreno društvo, Srbija i Fondacija za otvoreno društvo, Mađarska u okviru Zdravstvenog programa u saradnji sa Programom stipendija Romskog obrazovnog fonda realizuju Program stipendiranja obrazovanja Roma/kinja u oblasti zdravlja (Roma Health Scholarship Program - RHSP).

Program je namenjen pripadnicima/cama romske nacionalne manjine koji/e završavaju 8. razred osnovne škole i žele da u toku leta upišu srednju školu u oblasti medicine, farmacije, stomatologije i drugih zdravstvenih oblasti, kao i srednjoškolcima/kama koji/e se obrazuju u privatnim i državnim srednjim školama i studentima/kinjama koji studiraju po bolonjskom principu na privatnim i državnim akreditovanim visokim školama i fakultetima u oblasti medicine, farmacije, stomatologije i drugih zdravstvenih oblasti.

Na konferenciji za novinare/ke biće predstavljen program i značaj podrške programa obrazovanju i obezbeđivanju boljeg života pripadnicima/cama romske manjine.

Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci

Donatori

Open Society Foundations

Institut za otvoreno društvo obezbeđuje kompletnu podršku programu.

Partneri

Udruženje romskih studenata

Škola javnog zdravlja

Medija centar Beograd

Udruženje romskih studenata implementira komponentu javnog zagovaranja, Škola javnog zdravlja implementira mentorsku komponentu, a Medija centar implementira medijsku komponentu programa.