Choose languange:
A+ A-
Program stipendiranja Roma i Romkinja iz oblasti zdravlja

Stvaranje generacije romskih profesionalaca u oblasti medicine

Prijava na mejiling listu

Sastanak studenata i mentora – iskustva i rezultati zajedničkog rada

24. novembra organizovan je završni sastanak mentora i studenata u okviru mentorske komponente Programa stipendiranja Roma i Romkinja u oblasti zdravlja

Beograd – 24. novembra organizovan je završni sastanak mentora i studenata u okviru mentorske komponente Programa stipendiranja Roma i Romkinja u oblasti zdravlja u Dekanatu Medicinskog fakulteta u Beogradu.
Projekat Mentorska podrška Romima stipendistima koji se školuju za zdravstvene profesije sprovodi Centar – Škola javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta Medicinskog fakulteta i sastavni je deo RHSP programa (koji podržavaju Fondacija za otvoreno društvo i Romske edukativni fond).

Tokom akademske 2015/16 godine programom je obuhvaćeno 18 romskih studenata i studentkinja u tri univerzitetska centra (Novi Sad, Beograd, Niš) sa kojim je radilo 12 mentora (profesori, docenti i asistenti na medicinskim fakultetima).

Iz svog ugla i stipendisti i mentori su osvetlili zajednički višegodišnji rad i rezultate, akademske i profesionalne uspehe, kao i lični odnos koji se razvio tokom vremena. Mentorima su dodeljene diplome za učešće u projektu.
Romski stipendisti i stipendistkinje su se posebno osvrnuli na svoj društveni angažman kao i profesionalne planove za budućnost.

Donatori

Open Society Foundations

Institut za otvoreno društvo obezbeđuje kompletnu podršku programu.

Partneri

Udruženje romskih studenata

Škola javnog zdravlja

Medija centar Beograd

Udruženje romskih studenata implementira komponentu javnog zagovaranja, Škola javnog zdravlja implementira mentorsku komponentu, a Medija centar implementira medijsku komponentu programa.