Choose languange:
A+ A-
Program stipendiranja Roma i Romkinja iz oblasti zdravlja

Stvaranje generacije romskih profesionalaca u oblasti medicine

Prijava na mejiling listu

U okviru serije treninga za stipendiste/kinje RHSP (Roma Health Scholarship Program) programa koje kao nastavak Škole zastupanja organizuje Udruženje romskih studenata iz Novog Sada, u sredu 28. marta 2012. u prostorijama MZ „Slana bara“ (ulica Čenejska 5

Tema tribine je „Zaštita na radu i zdravlje sakupljača sekundarnih sirovina“, a pored studenata Roma, stipendista RHSP programa, na njoj će učestvovati prof. dr Budimka Novaković sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i dr Milka Budakov iz Doma zdravlja Novi Sad.

Tribina se realizuje u okviru malog projekta RHSP grupe stipendista/kinja Novi Sad koji su unapređenje zdravlja sakupljača sekundarnih sirovina prepoznali kao prioritetni problem zdravlja Roma u Novom Sadu.

U okviru tribine RHSP stipendisti/kinje deliće zaštitne rukavice i maske za sakupljače kao i higijenski paket za zaštitu od zaraznih bolesti.

Donatori

Open Society Foundations

Institut za otvoreno društvo obezbeđuje kompletnu podršku programu.

Partneri

Udruženje romskih studenata

Škola javnog zdravlja

Medija centar Beograd

Udruženje romskih studenata implementira komponentu javnog zagovaranja, Škola javnog zdravlja implementira mentorsku komponentu, a Medija centar implementira medijsku komponentu programa.