Choose languange:
A+ A-
Burse medicale pentru romi

Dezvoltăm o generație de profesioniști romi în domeniul medical

Înscriere în lista de email

Sastanak studenata i mentora – iskustva i rezultati zajedničkog rada

24. novembra organizovan je završni sastanak mentora i studenata u okviru mentorske komponente Programa stipendiranja Roma i Romkinja u oblasti zdravlja

Beograd – 24. novembra organizovan je završni sastanak mentora i studenata u okviru mentorske komponente Programa stipendiranja Roma i Romkinja u oblasti zdravlja u Dekanatu Medicinskog fakulteta u Beogradu.
Projekat Mentorska podrška Romima stipendistima koji se školuju za zdravstvene profesije sprovodi Centar – Škola javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta Medicinskog fakulteta i sastavni je deo RHSP programa (koji podržavaju Fondacija za otvoreno društvo i Romske edukativni fond).

Tokom akademske 2015/16 godine programom je obuhvaćeno 18 romskih studenata i studentkinja u tri univerzitetska centra (Novi Sad, Beograd, Niš) sa kojim je radilo 12 mentora (profesori, docenti i asistenti na medicinskim fakultetima).

Iz svog ugla i stipendisti i mentori su osvetlili zajednički višegodišnji rad i rezultate, akademske i profesionalne uspehe, kao i lični odnos koji se razvio tokom vremena. Mentorima su dodeljene diplome za učešće u projektu.
Romski stipendisti i stipendistkinje su se posebno osvrnuli na svoj društveni angažman kao i profesionalne planove za budućnost.