Choose languange:
A+ A-
Burse medicale pentru romi

Dezvoltăm o generație de profesioniști romi în domeniul medical

Înscriere în lista de email

Componenta de mentorat, implementată de Asociația Medicilor Rezidenți, asigură alocarea unui mentor (cel mai des un medic rezident) pentru bursierii RHSP. Componenta de mentorat a spijinit 358 de studenți romi care au lucrat cu aproximativ 50 de mentori. După șapte ani de implementare, trei medici specialiști, 10 medici rezidenți din centre medicale pretigioase și un expert în sănătate publică la Banca Mondială, Washington D.C.

2014 - 2015

În această perioadă, 45 de studenți romi au beneficiat de componenta de mentorat. Aceștia au lucrat împreună cu mentorii lor pentru a atinge excelența academică.

2011 - 2015

În această perioadă, proiectul a fost finanțat de către Fondul Social European și Guvernul României sub denumirea ”O generație de specialiști romi în domeniul medical” și a reprezentat o extindere a activităților fiecărei componente. Rezultatele obținute în această perioadă au fost:
  • 160 de studenți mentorați;
  •  126 proiecte in domeniul sănătății implementate în comunitățile de romi de către bursieri;
  • 1636 membrii ai comunitatilor rome beneficiari de proiecte in domeniul asistentei medicale;
  • 43 lucrari de specialitate publicate de catre tinerii romi participanti la program; 67 studenti romi participanti la seminarii, conferinte, congrese nationale si international;
  • 69 studenti inscrisi la cursuri de limbi straine.

 Pentru mai multe detalii vizitează www.profesionistiromi.ro

2010 - 2011


Principalele rezultate ale acestei perioade sunt:

  • Corina Stanciu a participat la cel de-al 18 –lea Congres Internațional al Studenților la medicină ”Ain Shams” din Cairo, Egipt, în februarie 2010, unde a prezentat studiul de caz "Caz rar de hipertensiune pulmonară "
  • Cosmin Stanciu a participat participat la cel de-al 18 –lea Congres Internațional al Studenților la medicină ”Ain Shams” din Cairo, Egipt, în februarie 2010, unde a fost co-autor la studiul de caz "Caz rar de hipertensiune pulmonară "
  • Robert Popescu a participat la cel de-al 18 –lea Congres Internațional al Studenților la medicină ”Ain Shams” din Cairo, Egipt, în februarie 2010, la studiul de caz "Caz rar de hipertensiune pulmonară ". El este de asemenea, co-autor al lucrării "Cauza care stă la baza insuficienței cardiace dreaptă" la Congresul international al studenților ”Asklepios”, Sibiu, România.
  • Daniel Stanciu a participat Robert Popescu a participat la cel de-al 18 –lea Congres Internațional al Studenților la medicină ”Ain Shams” din Cairo, Egipt, în februarie 2010, unde a prezentat lucrarea "Un caz rar de cardiomiopatie- raport".
  • Bani Ferenc Andras a participat Conferința Științifică a Studenților carea a avut loc la Târgu-Mureș, în martie 2010 și a câștigat premiul 2 cu lucrarea ”Sănătatea romilor din Carei - din punct de vedere social și economic ", care este, de asemenea, teza sa de absolvire. El este și autor al "Evoluția diabetului zaharat la pacienții din Șimleul Silvaniei".
  • Călin Alina a câștigat o bursă Erasmus în Spania, Valladoid.. Ea a participat, de asemenea, la Congresul Național al Studenților la Medicină și Medici tineri, în Iași
  • Corobuță Adina a câștigat o bursă Erasmus în Franța
  • Patru studenți au participat la Congresul Național de Prelegeri științifice pentru studenți, tineri medici și Farmaciști – MARISIENSIS, în Târgu-Mureș (Bani Ferenc, Popescu Robert, Venczi Atilla, Mursa Ioana)
  • Patru studenți au participat la al 11-lea Congres Internațional pentru Studenți și Tineri Medici în Cluj (Corobuță Adina, Popescu Robert, Stanciu Cosmin, Stanciu Corina)

2009 - 2010

Principalele rezultate ale acestei perioade sunt:

  • Corina Stanciu (Bucuresti) are o bursă de studii universitară în 2009, cu un scor de 97% - locul 10 din universitate. Ea este, de asemenea, un membru al Asociației Europene a Studenților la Medicină. A câștigat o bursă Erasmus, având cel mai mare scor dintre toți studenții UMF "Carol Davila" care au participat.
  • 2 beneficiari s-au implicat în organizarea Congresului Național al Studenților la Medicină și Tinerilor Medici
  • Aurelia Dulgheru a participat la International Online Medical Conference cu abstractul "Tratamentul de Var equin al piciorului la pacienții paralizați" și a pregătit un abstract pentru Congresul Balint din Poiana Brasov, în septembrie 2009.
  • Diana Parjol a participat cu abstractul ”The brachial plexus paralysis management in obstetrical patients” la International Online Medical Conference și la International Medical students’ Research Congress în Turcia, Istanbul. Lucrarea numita " Relatia student - pacient din perspectiva studentului" a prezentat-o la Congresul International Balint, Poiana Brașov, România și a fost publicat într-o revistă internațională. A colaborat cu forumul medical "Sfatul Medicului". Diana a fost aleasă în funcția CSB Junior Officer (Conference Board Member), la International Online Medical Conference. Din 2010 urmează cursurile unui master în Analiza politicilor de management în sănătate și Științele vieții la Universitatea Vrije, Olanda. Ea a caștigat, de asemenea, un stagiu pentru absolvenți romi în cadrul Comisiei Europene.
  • Budescu Veronica a participat la The International Medical Students’ Research Congress în Turcia și la Conferința Națională de Medicină Sexuală, cu participare internațională, pe tema " Sănătate sexuală – factori de risc ", care a avut loc la Braila.
  • Maria Iordache a participat Congresul Internațional de Cercetare pentru studenți, tineri medici și farmaciști -MARISIENSIS
  • Ion Alina a participat Congresul Național de Arterotrompoză din București
  • Firu Maria a făcut parte din comitetul de organizare a Congresului Național al Studenților în Craiova
  • Duminica Catalin a participat la Conferința Națională de Medicina Sexuală, cu participare internațională, pe tema " Sănătate sexuală – factori de risc ", care a avut loc la Braila.

2008 - 2009

2008 – 2009 a fost anul pilot al proiectului. Progresul este vizibil: toți bursierii au continuat programul și își continuă studiile medicale; 15 (65%) dintre studenți au deja pregătit un abstract pentru viitoarele cogrese la care vor participa; 12 (50%) dintre bursieri s-au înscris la cursuri acreditate de limbă străină; un student a câștigat un internship în Italia.