Choose languange:
A+ A-
Стипендиантска програма за студенти от ромски произход в медицинските университети и колежи

Програма за изграждане на поколение роми професионалисти в медицината

Абонамент

Среща на стипендианти по повод Световен ден на здравето – 7 април, и Международния ден на ромите - 8 април 2013
По повод Професионалния празник на работещите в здравеопазването и Световен ден на здравето – 7 април, и Международния ден на ромите - 8 април, се проведе среща-разговор на студенти от ромски произход, обучаващи се в медицински университети и колежи, с министъра на образованието и науката, организирана от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ и Институт „Отворено общество“.
За участие в срещата бяха поканени зам.-министърът на образованието и науката – Мукаддес Налбант, посланикът на Кралство Норвегия в България – Н.Пр. Гюро Катарина Хелуиг Викор, здравни медиатори, практикуващи лекари и други здравни специалисти от ромски произход.
14 студенти по медицина от ромски произход, учещи в медицински университети в цялата страна в различни специалности (медицина, акушер-гинекология, медицинска сестра, трудова медицина и работоспособност, хигиена, медицински лаборант и др.) имаха възможността да обсъдят теми, свързани с образованието по медицина и проблемите на здравеопазването.
Събитието бе част Програмата за подкрепа на студенти по медицина и други специалности в сферата на здравеопазването.

Донори

 

Фондация „Отворено общество“ осигурява цялостната подкрепа за RHSP.

Партньори

 

 

 

Институт „Отворено общество“ – София, изпълнява компонентите „Стипендии“ и „Наставничество“, Фондация „Интелдей“ - комуникационния компонент, Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ - компонент „Застъпничество“.