Choose languange:
A+ A-
Roma Health Scholarship Program

Building a generation of Roma medical professionals

Mailing List Subscription

Sastanak mentora i stipendista povodom završetka ovogodišnjeg projekta

Mentorska podrška Romima stipendistima koji se školuju za zdravstvene profesije

U Dekanatu Medicinskog fakulteta u Beogradu održan je sastanak romskih stipendista i njihovih mentora povodom završetka ovogodišnjeg projekta Mentorska podrška Romima stipendistima koji se školuju za zdravstvene profesije. Ovo je šesta godina realizacije mentorske komponente Programa stipendiranja Roma i Romkinja u oblasti zdravlja. Dr Janko Janković, docent na Medicinskom fakultetu i rukovodilac projekta, u kratkom uvodu predstavio je uspehe ovogodišnjeg rada. Tokom akademske 2014/2015. godine 13 studenata na 3 Univerziteta dobilo je mentorsku podršku. A pre svega je istakao da su romski stipendisti učestvovali na međunarodnim konferencijama.

Stipendisti programa Damir Bahtijarević, Tamara Savu i Slađana Muratović učestvovali su na VIII evropskoj konferenciji o javnom zdravlju u Milanu. Dok je romski student Damir Bahtijarević učestvovao i na prvoj regionalnoj radionici Capacity building for sustainable health care programs in South-eastern Europe.

Budući romski medicinski profesionalci, osvrnuli su se na svoj rad, akademske izazove, uspehe, a posebno na odnos i rad sa mentorima, profesorima medicinskih fakulteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu.
Tokom 10 meseci intenzivnog rada u 2015. godini projekat je omogućio kako romskim studentima tako i njihovim mentorima bolji i kvalitetniji profesionalni i lični razvoj koji se odražava u akademskim uspesima stipendista.

Donors

Open Society Foundations

Open Society Foundations provide the overall support for the RHSP.